Finom túróslepény

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 25+10 dkg rétesliszt
  • 6 db tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor

töltelék

  • 0.5 kg tehéntúró
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg tisztított, darált mandula
  • kb. 25 dkg cukor
  • csipet só
  • kávéskanál liszt
  • 6 db felvert tojásfehérje

Elkészítés

Kevés langyos tejbe cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A tojássárgákat a puha vajjal habosra keverjük, keverjük bele az élesztős tejet. Majd a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. A kétharmad részét kinyújtjuk a tepsire, és rátesszük az elkészült tölteléket. A maradék tésztához még 5-10 dkg lisztet adunk, hogy jól lehessen formázni. Berácsozzuk a tetejét, és három órát hagyjuk keleszteni. A tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben süssük. Alsó takaréklángon 25-30 percig süssük. Töltelék készítése: A tehéntúrót a tojássárgával alaposan elkeverjük, majd beletesszük a mazsolát, a mandulát, a cukrot, a csipet sót, a lisztet. Ezekkel is alaposan elkeverjük, legvégén meg a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.